Atelierul de creatie

Curs de confectionare obiecte hand-made
-Dezvolta indemanarea, imaginatia, creativitatea;
-Copiii isi descopera simtul creativ, ramanand cu o experienta frumoasa cat si cu lucrarile create de manutele lor;
-Aici decupam, coasem, lipim, pictam, ne folosim de panza, plasa, paiete, hartie, nasturi, sticla, margele, etc.
Vom experimenta impreuna cu copiii o tehnica artistica de creatie. Vom descoperi si ne vom pune la incercare indemanarea, imaginatia astfel incat sa obtinem atat o experienta frumoasa cat si niste lucrari minunate.
Atelierul nostru isi propune realizarea de obiecte unicat ce pot imbraca mai multe forme in functie de dorinta fiecarui participant si de materialele de lucru pe care le alege. Decupam, coasem, lipim, pictam, ne folosim de panza, plasa, paiete, hartie, nasturi, sticla, margele, acuarele, pensule.

Atelierul de desen

DEGETELE COLORATE

Avem 10 degeţele şi vom desena cu ele!

Pentru că:
M-au rugat ieri florile
Să învăţăm culorile.
Activitatile artistico–plastice vizeaza dezvoltarea sensibilitatii estetice si a gustului artistic al copiilor, initierea acestora in procesul de creatie prin stimularea interesului pentru activitatile artistice si obisnuirea lor cu limbajul plastic. Stim ca la varste mici desenul / pictura este comunicare.
Ea este in directa legatura cu expresia de viata a copiilor, cu ‘nerabdarea’ de a ‘povesti’ ce au mai ‘inventat’, ce au mai descoperit.
Este motivul pentru care educatia artistica plastica se sprijina pe activitatile interdisciplinare.
Particitarea fiecarui cursant include atat responsabilizarea lui fata de desfasurarea cursului cat si educarea lui artistica si a bunului gust .
ASOCIATIA PENTRU TOTI COPIII ii invita pe cei mici la o serie de ateliere de creatie ce reprezinta nu doar un curs ci o noua metoda de a privi si intelege lumea ce ne inconjoara. Cursul de pictura pentru copii urmareste dezvoltarea creativitatii si imbogatirea culturii generale cu notiuni de limbaj plastic, istoria artei si modelaj.
Copiii vor fi indrumati de profesori cu experienta pedagogica si de un asistent. In acest fel cei mici vor avea parte de atentia si volumul de informatie necesare pentru a progresa.
Grupele la aceste cursuri de pictura pentru copii vor fi de 3 pana la 8 cursanti In acest fel cei mici vor avea parte de atentia si volumul de informatie necesare pentru a progresa.
Fiecare sedinta dureaza intre 1.30h si 2h si are loc o data pe saptamana.
Pretul cursului de pictura este de 50 ron / sedinta.
Va asteptam cu bratele deschise pentru a vedea exprimarea artistica a copilului!                                                            … Inscrierile se pot face de vineri pana miercuri prin:

Atelierul de origami

CURS DE ORIGAMI / PRACTIC

Aceste activitati pot fi desfasurate cu intreaga grupa de copii, pe grupuri mici , in cadrul activitatilor pe centre de interes sau chiar individual atunci cand exista mai multe etape pentru realizarea unei figurine sau copilul necesita ajutor in actiunea de pliere a hartiei. In principiu, putem numi  origami orice forma de impaturire a hartiei, de la coiful zugravului sau palariile de hartie tip party pana la figuri complexe, cum ar fi dinozauri sau chiar reproduceri tridimensionale arhitecturale si modele aerodinamice (inclusiv avioanele de hartie).
Pe langa valoarea estetica, arta origami mai are, in viata cotidiana, si una utilitara in vestimentatie (brose, ornamente de par) si decorarea interioarelor (lampi, bibelouri, abajururi). Uneori indemanarea mestesugului origami produce cupe, farfurii, cutii de diferite forme, servetele ornamentale. Dar, nu trebuie sa uitam ca formele traditionale ale acestei arte sunt modelele de cocori, broaste, berze, baloane si corabii
Origami dezvolta rabdarea, deprinderea de a pastra echilibrul fizic si psihic, ajuta la insusirea notiunilor de corectitudine si dreptate , toate aceste elemente fiind necesare dezvoltarii spiritului.

Inscrierile se pot face de vineri pana miercuri prin:

Pretul : 30 de lei/sedinta de 1 ora   (durata cursului intre 1 – 3 ore)

In cursul zilei de joi, veti fi anuntati ora la care va incepe cursul daca avem minimul de participant (3 copii).

Materialele necesare desfasurarii acestui curs vor fi puse la dispozitie de catre asociatie.

Teatru Marionete
Atelierul de modelaj

Copiii vor avea ocazia sa se familiarizeze cu tehnicile artelor plastice, testand si experimentand texturi, forme si tehnici diverse: modelaj in plastelina, lut, coca, nisip kinetic, utilizand diverse tehnici de pictura, amprentare si stampilare,  etc.

Micii bucatari

MICII BUCATARI

Cursuri de gatit pentru copii, rol si beneficii

Copilului tau i-ar placea sa ajunga bucatar, cofetar, patiser?

Nu poate sti sigur pana nu va incerca sa curete si sa toace legume, sa decoreze singur un minitortulet, o briosa sau un biscuite! O sa fie ca intr-un laborator adevarat, cu boneta, cu halat si cu forme de ornat!

Cursurile de gatit pentru copii si simpla implicare a lor in secretele gatitului in bucataria familiei aduc o multime de contributii in dezvoltarea lor. Atunci cand copiii ajuta mamicile in bucatarie, ei invata in acelasi timp matematica, stiinta si sa citeasca. Si aptitudinile sociale i se dezvolta, precum si cele de motricitate fina.

Cultura generala are de beneficiat de pe urma aflarii celor mai interesante fructe si legume, culturi culinare occidentale si multe alte lucruri magnifice din universul “bucataritului”.

Fiecare sedinta dureaza intre 1h si 2h si are loc o data pe saptamana.
Pretul cursului de gatit este de 50 ron / sedinta.

Micii croitori

MICII CROITORI

Atelierul MICII CROITORI le invata pe fetite sa lucreze singure rochitele si diverse accesorii vestimentare pentru papusile lor. Le invata sa coasa, impleteasca, sa croiasca de mana, exersand diverse tehnici pe diferite materiale.

De asemenea, ii invata pe copii sa impleteasca fulare, caciuli cu ajutorul unui suport si ata de bumbac cu ajutorul carora pot confectiona aceste obiecte de imbracaminte.

Atelierul MICII CROITORI se adreseaza fetitelor in special, dar si baietilor, cu varsta intre 4 -10 ani, se desfasoara pe grupe de cate 4-5 copii.

Copiii vor invata sa coasa, sa faca tipare, sa croiasca, sa impleteasca. La atelier copiii pot incepe un anumit obiect de imbracaminte si apoi pot reveni pe parcursul evenimentului ca sa o termine.

În costul atelierului intra materialele folosite si copiii isi pot lua obiectele acasa cand sunt gata.

Pretul cursului de croitorie este de 50 ron / sedinta.

Jucariile - prietenele copiilor

JUCARIILE, PRIETENELE COPIILOR

ASOCIATIA PENTRU TOTI COPIII sustine si promoveaza inceperea unui atelier de confectionat jucarii, in care talentul si abilitatile de lucru manual ale copiilor vor fi puse in valoare pentru a confectiona diverse obiecte utile sau jucarii (suport de creioane, aripi de zane, pusculite, jocuri de masa).

Va asteptam la atelierul nostru sa cream jucaria mult visata si la finalul sedintei va garantam zambete de satisfactie pe chipurile celor care pleaca de la noii cu o noua deprindere si cu un produs al propriului efort creativ, proaspat descoperit si exersat.

Materiale folosite: aracet, ziare si reviste, pensule, acuarele, markere, cartoane, elastice, materiale din natura, sticle din plastic, bete, nasturi, etc.

Durata cursului este intre 1 – 3 ore iar pretul este de 50 ron /ora

FORMULAR DE INSCRIERE ATELIERE